הדרכות הורים
להציב גבול? לתת לילד חווית שליטה? מתי נכון לחזק ולעודד ומתי לאפשר לילד בעצמו לגלות את כוחותיו? באילו מקרים עלינו להקשיב לכל הפרטים ובאילו עדיף לתפוס עמדה פאסיבית? איך אפשר לשנות תפקידים שהתקבעו במשפחה? איך לפתור קונפליקטים חוזרים בין הילדים? כיצד ניתן להעלות דימוי עצמי של ילד ? באילו דרכים אפשר להשיג שיתוף פעולה של הילדים?
ההורות מפגישה אותנו, ההורים, עם התמודדויות שונות, כאשר במקרים רבים איננו בטוחים מהי הדרך הנכונה להתנהג עם ילדינו. ההחמצה, האכזבה, רגשות האשמה, הכעס ובעיקר התסכול מעכירים את הקשר ומעמיקים את חוסר הוודאות בהתאם לכך את הביטחון בהורות. הורים שאינם בטוחים בדרך התנהלותם, מביעים ספקות ומשנים תדיר את עמדותיהם - יחוו הנאה פחותה מההורות ויאותגרו רבות על ידי ילדיהם במאבקי שליטה, בדיקת גבולות ותחושת ביטחון לא יציבה.
בהדרכות אני מכוונת הורים לזהות, אילו דפוסים בהתנהגותם יסייעו בהעצמת ילדיהם ויקדמו אינטראקציה חיובית עימם. כמו כן אני מעודדת הסתכלות אמפאטית על הצרכים הרגשיים של הילדים, אשר לעיתים לא הולמים את דפוסי התגובה של ההורים ומובילים לקונפליקטים. בצעדים קטנים ובליווי צמוד אני חותרת ליצירת שינוי. במקרים רבים, מספר מועט של פגישות ממוקדות מטרה, יובילו לשינוי באיכות הקשר הורה- ילד ובאווירה הכללית במשפחה.
הדרכות הורים ניתנות בקליניקה במסגרת טיפול רגשי לילדים וגם מוצעות כשירות נפרד.