טיפול בבישול ואמנות

בקליניקה ניתן טיפול רגשי לילדים באמצעות בישול ואמנות. הקושי בביטוי רגשות או חוויה באופן מילולי, מקבל מענה בטיפול שהוא מתווך פעילות. יצירה באמנות ובבישול מגייסת את המטופל לשיתוף פעולה, מקדמת שחרור רגשי ומעודדת ביטוי אישי שמשקף את עולמו הפנימי.

מטרתו של הטיפול היא לייצר שינוי בחייו של המטופל ומשפחתו ולשפר את הרווחה האישית שלו. במסגרת הטיפול מהווים הבישול והאמנות דרך לחשיפה וגילוי של נפש המטופל. על ידי כך ניתן, להבין מקורות ומניעים התנהגותיים ולייצר בהם שינוי. תחילה במסגרת הטיפול ולאחר מכן בחייו האמיתיים של המטופל, מחוץ לקליניקה.

טיפול בבישול לילדים הינה שיטה חדשה וייחודית לטיפול רגשי, אשר מתבססת על עקרונות של טיפול ביצירה והבעה. שיטה זו פותחה על ידי בהתבסס על מחקר מעמיק שערכתי, לימודי תרפיה בהבעה ויצירה וניסיון בעבודה קלינית עם ילדים.

פגישה טיפולית בבישול ואמנות תכלול הכנת מתכון או יצירה באמנות לפי בחירת המטופל או בהתאם לצורך, כפי שנראה לנכון על ידי. פוטנציאל היצירה שמזמן המפגש והעיסוק המשותף בחומרי גלם, הם כשלעצמם בעלי אפקט טיפולי. לאלה מתווסף הקשר הטיפולי והמחוות המתאימות למטופל. 

טיפול בבישול ואמנות להורה ולילד

מפגשים טיפוליים להורה וילד אשר מעמידים במרכזם את האינטראקציה בין השניים ואת השפעתה על קשיים רגשיים והתנהגותיים של הילד. מטרת המפגשים היא להתבונן ולהשפיע על דפוסי הקשר כפי שבאים לידי ביטוי בבישול משותף בקליניקה. בתיווך פעילות הבישול תתאפשרנה מחוות טיפוליות, המתאימות לצרכים הרגשיים של הילד, ההורה והקשר שלהם. במסגרת מפגשי הורים נפרדים  אשר מלווים את התהליך, תינתנה פרשנויות, התייחסויות והדרכה ממוקדת ומושכלת אשר תקדם יצירת שינוי בחיי היום יום של הילד, ההורה והמשפחה.  

למי מתאים הטיפול?

פעמים רבות אני נשאלת מי הם הילדים שמגיעים לטיפול. המאפיינים של המטופלים משתנים וכך גם דפוסי המשפחות שאני פוגשת. ניתן לומר בוודאות שהמשותף לכולם היא התפיסה ההורית שיש צורך בשינוי בחיים הרגשיים של הילד, על מעגליו המשפחתיים ו\או החברתיים. 


דוגמאות לפניות לטיפול:

 ילדים אשר באופן קבוע מביעים אי שביעות רצון, כעס, רגשי נחיתות, ביקורת עצמית או ביקורת על סביבתם.

 ילדים אשר נוטים  לרצות את המבוגרים והילדים שסביבם, עד אשר לא ניתן לזהות מה הן עמדותיהם האמיתיות.

 ילדים אשר מגיבים באופן לא פרופורציונאלי וכן מתקשים לווסת את תגובותיהם.

 ילדים שסובלים מחרדות ופחדים אשר מפריעים לתפקודם היומיומי.

 ילדים שמתמודדים עם "תופעות הלוואי" הרגשיות של הפרעות קשב וריכוז.

 ילדים אשר מתקשים בתהליך הגמילה או שמתמודדים עם גמילה משנית.

 ילדים שהביעו קושי בהסתגלות לאחר אובדן, משבר, מעבר או שינוי אחר בחיי המשפחה.

 ילדים בעלי תפיסות עצמי שליליות ודימוי עצמי נמוך.

logo בניית אתרים